4. søndag i advent: Ølbraiseret spidsbryst & rød spidskål m. Triple IPA

I ÅBEN’s Christmas Box for 2021 får du, udover 12 særligt udvalgte øl, 4 madopskrifter, der alle er kreeret af gode gastro-venner af huset. I alle opskrifterne indgår en af øllene fra kassen, og hver søndag i advent får du en ny opskrift til julemiddagen eller den søde juletid.

Det er fjerde søndag i advent. Det er næsten jul, og hvis du ikke allerede har besluttet dig for, hvad julemenuen skal være i år, så kunne du måske overveje denne ret med ølbraiseret spidsbryst.

Ølbraiseret spidsbryst & rød spidskål m. Triple IPA
af Thomas Lorenz Copenhagen Cooking Class
Tid: 4,5 t.

Thomas er en god ven af ÅBEN familien, og måske du allerede er stødt på ham. De sidste to år har Thomas stået bag langbordsmiddage og grillaftener på ÅBENs pop up i Kødbyen, KBH, hvor han har forkælet med velsmagende og nytænkende retter. Til daglig er Thomas en del af CPH Cooking Class, og vores go to med mad-relaterede spørgsmål. Derfor var han den helt rette til at udvikle en juleret med Specular.

Find opskriften nedenfor.


Antal: 3-4 pers.
Øl: Specular (Triple IPA)

Ingredienser

Spidsbryst

1 kg spidsbryst
2,5 dl Specular
1 gulerod
1 løg
1 spsk. sort peber
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
Vand

Rødkål

1 rød spidskål
2 spsk. brun farin
1 spsk. sennep
1 tsk. sennepsfrø
1 tsk. fennikkelfrø
1 stjerneanis
1/2 dl Specular
Salt

Fremgangsmåde

Spidsbryst:

Brun kødet på alle sider i en varm pande. Tilføj gulerødder, løg, peber, sukker, salt og øl. Sørg for at 2/3 af kødet er dækket - ellers top op med vand. Kom kødet i et ovnfast fad eller gryde og dæk med sølvpapir eller låg og braiser det på 150 grader i ovnen i 4 timer.

Rødkål

Halver kålen og placer den ene halvdel med skæresiden ned af i en pande til let stegning. Tilføj halvdelen af sukkeret, øl og krydderierne til panden og dæk til med et låg. Lad det stå i 10 minutter på lav varme eller indtil den er mør. Når den er kogt færdig, sies saften op i en gryde og resten af sukkeret og sennep tilføjes. Lad det koge ned indtil kun halvdelen er tilbage. Dette er din sovs. Du kan tilføje braiseringssaften fra kødet sammen med evt. lidt ekstra sukker og sennep. Husk at tilføje salt.

Mens kålen steges, snittes den anden halvdel fint og marineres med et drys af sukker, en anelse sennep, salt og et skvæt Specular.

Anret tallerkenen med det fintsnittede kål på toppen af den stegte og server med sovs og fintskåret spidsbryst.

Previous
Previous

Making Progress

Next
Next

Beer Cocktails for New Year’s Eve 2022