1. søndag i advent: Rugbrød med West Coast IPA

I ÅBEN’s Christmas Box for 2021 får du, udover 12 særligt udvalgte øl, 4 madopskrifter, der alle er kreeret af gode gastro-venner af huset. I alle opskrifterne indgår en af øllene fra kassen, og hver søndag i advent får du en ny opskrift til julemiddagen eller den søde juletid.

Til første søndag i advent er der rugbrød på menuen.

Opskrift Rugbrød m. West Coast IPA
af Niels Møller, Møllers Hjemmebag
Tid: 1,5 dag

Som nabo til ÅBENs pop up i Kødbyen er Niels teamets favorit bager. Han er en ægte ildsjæl, og hver nat er der gang i køkkenet på Slagtehusgade, hvor der bages brød og søde sager, han om morgenen fragter på sin ladcykel til cafeen Møllers Hjemmebag i København. Alt har en historie hos Niels, lige fra melkværnen til den honning der bruges, og det meste kan spores tilbage til nære familiemedlemmer.

Find opskriften nedenfor.


Øl: Cloudless (West Coast IPA)

Ingredienser

50g rugsurdej
250g knækkede rugkerner
375g groft rugmel
375g hvedemel
1 liter (ca. 2 dåser) Cloudless
2 spsk. salt
2 spsk. honning
100g hørfrø
100g solsikkekerner
50g græskarkerner

Fremgangsmåde

Rugsurdej, knækkede rugkerner, halvdelen af den grove rugmel (125 g), hvedemel og 3/4 liter Cloudless blandes godt og stilles tildækket et lunt sted med et vådt hviskestykke i 12-24 timer.

Derefter tilsættes salt, honning, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, 250 g groft rugmel og 1/4 liter Cloudless. Det hele blandes godt sammen og fordeles i en smurt rugbrødsform, lad det hæve tildækket 2-6 timer.

Bages ved 200 grader i 1 time og 30 minutter. Vendes ud på en rist, med det samme og nydes i godt selskab.

Previous
Previous

2. søndag i advent: Steak & Stout pie

Next
Next

UK Collab Tour 2021