1. søndag i advent: Rugbrød med West Coast IPA
I ÅBEN’s Christmas Box for 2021 får du, udover 12 særligt udvalgte øl, 4 madopskrifter, der alle er kreeret af gode gastro-venner af huset. I alle opskrifterne indgår en af øllene fra kassen, og hver søndag i advent får du en ny opskrift til julemiddagen eller den søde juletid.
Til første søndag i advent er der rugbrød på menuen.
Opskrift Rugbrød m. West Coast IPA
af Niels Møller, Møllers Hjemmebag
Tid: 1,5 dag
Som nabo til ÅBENs pop up i Kødbyen er Niels teamets favorit bager. Han er en ægte ildsjæl, og hver nat er der gang i køkkenet på Slagtehusgade, hvor der bages brød og søde sager, han om morgenen fragter på sin ladcykel til cafeen Møllers Hjemmebag i København. Alt har en historie hos Niels, lige fra melkværnen til den honning der bruges, og det meste kan spores tilbage til nære familiemedlemmer.
Find opskriften nedenfor.
Øl: Cloudless (West Coast IPA)
Ingredienser
50g rugsurdej
250g knækkede rugkerner
375g groft rugmel
375g hvedemel
1 liter (ca. 2 dåser) Cloudless
2 spsk. salt
2 spsk. honning
100g hørfrø
100g solsikkekerner
50g græskarkerner
Fremgangsmåde
Rugsurdej, knækkede rugkerner, halvdelen af den grove rugmel (125 g), hvedemel og 3/4 liter Cloudless blandes godt og stilles tildækket et lunt sted med et vådt hviskestykke i 12-24 timer.
Derefter tilsættes salt, honning, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, 250 g groft rugmel og 1/4 liter Cloudless. Det hele blandes godt sammen og fordeles i en smurt rugbrødsform, lad det hæve tildækket 2-6 timer.
Bages ved 200 grader i 1 time og 30 minutter. Vendes ud på en rist, med det samme og nydes i godt selskab.