3. søndag i advent: Ølkage m. appelsinsmør & New England IPA

I ÅBEN’s Christmas Box for 2021 får du, udover 12 særligt udvalgte øl, 4 madopskrifter, der alle er kreeret af gode gastro-venner af huset. I alle opskrifterne indgår en af øllene fra kassen, og hver søndag i advent får du en ny opskrift til julemiddagen eller den søde juletid.

Det er tredje søndag i advent, og hvorfor ikke nyde den med ølkage fra Kaffebaren HVERDAG?

Ølkage m. appelsinsmør & New England IPA
af Amalie & Sophia, kaffebaren HVERDAG
Tid: 70 min.

Amalie & Sophia står bag Aarhus kaffebaren HVERDAG. Med fokus på økologi, bæredygtighed og kvalitet ønsker de at skabe et rum, hvor der er plads til hverdagens forskellige stunder tilsat en dejlig kop kaffe eller hjemmebagt surdejsbolle. Som god veninde til ÅBENs designer Kirsten, var de de helt rigtige til at udvikle en dejlig opskrift på en ølkage med ÅBENs signaturøl Bryg 61.

Find opskriften nedenfor.


Øl. Bryg #61 (New England IPA)

Ingredienser

Ølkage

500 g hvedemel
400 g brun farin
1 tsk. natron
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
1⁄2 tsk. allehånde
1 tsk. nellike
1⁄2 tsk. salt
1⁄2 appelsin, saft + skal
35 cl Bryg 61

Appelsinsmør

100 g smør
1⁄2 appelsin, saft + skal

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

De tørre ingredienser blandes sammen. Derefter tilføjes øl og appelsin og det røres til en ensartet masse. Formen (10 x 30 cm) smøres og drysses med rørsukker. Kagen bages midt i ovnen i ca. 50- 60 min.

Imens kagen er i ovnen røres appelsinsmør og stilles på køl til kagen er færdig.

Den færdigbagte kage skæres i skiver og nydes lun med et godt lag appelsinsmør.

Previous
Previous

Beer Cocktails for New Year’s Eve 2022

Next
Next

2. søndag i advent: Steak & Stout pie